Kesälukioseura ry: Maahanmuuttajakesälukio I

Aika: 03.07.2018 - 10.07.2018
Paikka: Nuorisokeskus Anjala

Tartu tulevaisuuteesi Maahanmuuttajakesälukiossa!

Kesälukiossa otetaan selvää opiskelumahdollisuuksista peruskoulun jälkeen ja pyritään löytämään juuri sinulle sopiva ammatti. Kesälukiossa tukenasi ovat opinto-ohjaajat, suomen kielen opettaja, omakieliset ohjaajat ja työpajaohjaaja. Osaavien ohjaajien ja vierailevien asiantuntijoiden avulla pääset viikon aikana tutustumaan eri ammattialoihin ja saat tukea omien vahvuuksiesi tunnistamiseen ja koulutuspolkusi suunnitteluun. Opinto-ohjauksen lisäksi kesälukio sisältää työpajoja ja retkiä sekä tutustumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Yhteinen kieli kesälukiossa on suomi, mutta omakielinen ohjaaja on tarvittaessa tukenasi koko kesälukion ajan. Suomen kieltä opiskellaan toiminnallisesti opetustuokioissa ja osana muuta ohjelmaa. Pääset harjoittelemaan suomen kielen puhumista myös yhteisissä keskusteluissa, joissa pohditaan muun muassa koulutukseen ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä.

Kohderyhmä: 15–19-vuotiaat afganistanilaiset, arabi- ja kurdinuoret

Osallistumismaksu: 200 € (sis. opetus, majoitus, ylläpito, materiaali, retket). Kesälukioseura järjestää yhteiskuljetuksen Helsingistä kurssipaikalle Anjalaan. Matkat kokoontumispaikalle jokainen maksaa itse.

Lisätietoja Maahanmuuttajakesälukio I:stä.

Täytä hakulomake verkossa 27.5.2018 mennessä.

Tiedustelut: toimisto@kesalukioseura.fi, p. 09-6860770